Olleke bolleke knol

‘Olleke bolleke knol – De tijd van toen in gedichtenkronkels’ is een project van Rien Bartholomees. Het idee daarvoor ontstond enkele jaren geleden toen haar oma tijdens een familiefeest een voordracht van een gedicht deed dat zij geleerd had in de lagere school. Het gedicht duurde enkele minuten en ontroerde heel de familie. Niet lang daarna wist een 101-jarige haar opnieuw te verrassen door eveneens een versje uit de lagere school op te zeggen.

Haar interesse was gewekt en Rien ging op zoek naar meer gedichten en versjes van vroeger. Daarvoor legde ze haar oor te luister bij vele bejaarden en klopte ze aan in rusthuis Zoniƫn te Tervuren om met de bejaarden jeugdherinneringen naar boven te halen. Uiteindelijk werd alles gebundeld onder de titel Olleke Bolleke Knol.

‘Met deze bundel hoop ik op mijn beurt mensen te boeien’, zegt Rien. ‘Dat het een aanleiding mag zijn tot samenkomen van jong en oud om elkaars verhalen te delen. Hopelijk doen de herinneringen die ermee naar boven komen deugd om herinnerd te worden!’

ollekebolleke